Westeinderplassen

De Westeinderplassen zijn een ‘eldorado’ voor de watersporter. Je kunt hier op het water tot rust komen of juist stoom afblazen. Een heerlijk achterland, bol van gezelligheid, maakt dat het leven hier bruist!

Welkom op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen, met een oppervlakte van ruim 10 km2, heeft het grootste wateroppervlak van de Hollandse Plassen. Eén grote plas (de Grote Poel) en verschillende kleine plassen (o.a. Kleine Poel, Koddes Poel). De Bovenlanden is een prachtig gebied in de Westeinderplassen, met kleine, door sloten verbonden eilanden/akkers waar van oudsher o.a. de unieke seringenteelt plaats vond. Je waant je hier in de tuinbouw van vroeger. Er is een aantal openbare eilanden die bedoeld zijn voor dagrecreatie, daar kun je maximaal 48 uur blijven en mag je op de boot overnachten. Er zijn ook een aantal boodschappensteigers in Aalsmeer en Rijsenhout. Neem bijvoorbeeld de Dorpshaven in Aalsmeer waar je kunt aanleggen midden in het centrum en zo de winkelstraat inloopt. De dorpen rondom de Westeinderplassen staan bol van de gezelligheid door meerdere cafés, restaurants en jachthavens waar veel evenementen georganiseerd worden. De Grote Poel is voor zeilers uniek om even de wind door de haren en zeilen te laten gaan. Aan de horizon is de Watertoren van Aalsmeer een icoon. Dit alles maakt deze plassen tot een geliefde trekpleister voor watersporters met kleine, grote en snelle boten. Welkom op de Westeinderplassen.

Plaatsen in het achterland;

Aalsmeer, Kudelstaart, Leimuiden, Burgerveen, Rijsenhout.

Bezoek hier deze interessante website over de Aalsmeer en de Westeinder

 

 

 

Kijk en ervaar!

{alt_text}

Een korte documentaire over de westeinderplassen. Door Maarten Jongkind.

Bekijk de historische tuin

{alt_text}

Tuinbouwmuseum Historische Tuin Aalsmeer

De Historische Tuin voert u terug in de tijd en brengt op 13000 m² de rijke Aalsmeerse geschiedenis in beeld vanaf circa 1700 tot 1940. In de drukke Randstad vormt de Historische Tuin een oase van rust!  Langs het 450 meter lange tuinpad vindt de bezoeker een uitgebreide collectie geurende en soms jeugdsentiment oproepende planten en bloemen.

Klik voor de website

Ontdek het geheim van de Westeinderplassen!

{alt_text}

"ZO LEUK, HET DAK GAAT ER AF!"

De Westeinder Rondvaart is meer dan een rondvaart: het is een ontdekkingstocht! Er gaat een wereld voor u open! Wij presenteren u een historisch én boeiend verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Aalsmeer en zijn plassen. Tijdens de rondvaart ontstaat een beeld over het ontstaan van deze regio. Onze vaste vaartijden zijn: van maandag tot en met zondag om 13:30 en 15:00 uur. Afwijkende tijden op afspraak. U bent van harte welkom!

Meer informatie